Huiswerkbegeleiding

Met huiswerkbegeleiding (ofwel studiebegeleiding) ga je bij ons op locatie aan de slag met het maken of leren van de lesstof onder begeleiding van onze docenten. 

 

Onze docenten jou actief helpen bij het begrijpen en maken van de stof. Wanneer jij ergens vastloopt bij het maken van je huiswerk is er altijd een docent die jou verder op weg kan helpen. Daarnaast helpen we je met structuur aanbrengen en plannen om je optimaal voor te bereiden voor een toets.


Plannen, structureren en leren leren


We helpen je bij het plannen van je huiswerk waardoor je meer structuur en overzicht houdt. Daarnaast helpen we je met overhoren en krijg je handige tips voor bij het leren.

In een rustige omgeving


Onze locatie in het centrum van Weert biedt een rustige plek waarin jij je optimaal kunt concentreren op het maken van huiswerk of het leren voor een toets.

Met actieve begeleiding


Tijdens huiswerkbegeleiding zijn er altijd docenten aanwezig die jou kunnen pro-actief helpen bij het vak waarmee je bezig bent, of het nu Engels, wiskunde of economie is.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding kan wekelijks gevolgd worden op dinsdag en donderdag van 15:00 tot 19:00. Hierin wordt aandacht besteed aan de volgende punten:

  • Actieve betrokkenheid: je ontvangt ondersteuning voor ieder vak, zowel bij het leren als bij het maken van huiswerk. De Coaches komen regelmatig langs om antwoord te geven op je vragen, kijken of je nog op schema ligt en om te overhoren.

  • Leren voor proefwerken: het aanleren van de juiste leermethodes, het maken van een goede samenvatting, extra lesmateriaal om mee te oefenen.

  • Plannen en structuur aanbrengen: door middel van een voorbereidingsplan voor proefwerkweken brengen we structuur aan bij het leren.
  • Aanzetten tot het maken van huiswerk: voor we beginnen aan het huiswerk maken, maak je samen met je Coach een dagplanning om doelen te stellen voor die dag. Om afleiding te voorkomen wordt er geen gebruik gemaakt van smartphones.

  • Rustige omgeving: om de begeleiding persoonlijk te houden beperken we de grootte van de groep. Hierdoor ontvang je altijd persoonlijke aandacht en kun je rustig werken.

  • Evalueren: dagelijks evalueren we op basis van de planning die we vooraf hebben gemaakt en sturen we een overzicht per e-mail om de voortgang bij te houden. 

Wil je huiswerkbegeleiding eens uitproberen om te kijken of het bij je past? Dat kan, de eerste les is immers gratis en vrijblijvend!